30 de març 2011

el vídeo dels dimecres... Rocker!

Molt probablement les marques i els seus interesos comercials fan que novetats tecnològiques que es van descobrint tardin força anys a veure la llum pel gran públic... és el cas de la tecnologia Rocker aplicada als esquís, coneguda de fa anys però que tot just les darreres temporades comença a trobar-se en alguns models. El concepte és simple i consisteix en donar una major o menor recorbatura a l'espatula (enlairant-la), oposada a la corbatura tradicional que hi ha al centre del patí. Els resultats:
- major flotabilitat,
- facilitat de conduccció de l'esquí,
- estabilitat,
- i alhora adaptació del cantell a la neu dura quan cal.
No soc cap expert per entrar més en detalls i segurament vaig contracorrent respecte el material lleuger que ens volen imposar algunes marques (webs i blocs!)... només comentar que porto uns esquís llargs i que pesen 3600gr el parell amb un patí de 92mm, i que lluny del que jo mateix creia, esquiar és més gratificant gràcies a aquesta tecnologia, no sols quan la neu és pols! 
La majoria de vídeos que ho expliquen estan en anglès, però n'hi ha un de molt bàsic de Barrabés que es pot veure al final. I la millor explicació l'he trobat a la revista del Club Alpí Suís, "Les Alpes" del febrer d'aquest any, amb un article que m'atreveixo a copiar parcialment: