3 de gen. 2010

Esquí de muntanya St. Antonien ( Nord-Graubünden-Suïssa)

En Claus i jo decidim fer uns dies d'esquí de muntanya a la regió de Graubuinden, i establim el camp bae a un hotel -refugi situat al petit poblet de Sant Antonien, desde on farem totes les sortirdes. La zona és fronterera amb Aústria i té moltes opcions per gaudir. Les fotos les penjaré quan me les passi Claus.

Libre de ressenyes: Skitouren Nord bünden : Pättigau,Surselva,Rheinwald ( by Vital Eggenberger) Edit. SAC

27/12/09 Girenspitx (2369 m) Shafberg (2456 m)

+ 1400m S2 Mapa 238S Montafon


Sortim de l'hotel/refugi de St. Antonien Platz (1420m) amb els esquís i remuntem fins el poble de Partnum ( 1763). Allà remuntem unes pales cap a l'oest per pujar una ampla aresta fins el GIRENSPITX.

Des del cim baixem un pala amb força neu verge i la sortida a 40º que després passa a 30º. És la primera baixada de l'hivern així que els primers girs surten poc destres. Un cop abaix remuntem cap a l'est fins el pic de SHAFBERG i tornem esquiant cap el poble finalitzant una ruta en forma de olla amb Aústria a la vista.

28/12/09 Madrisahorn (intent)(2826m) Rätschenhorn (2703m)

S1 + 1300m Mapa 248s Prattigau


Sortim de St. antonien Litzinitin (1461 m) i pugem per un bosc que ens fa passar per diveses granges colgades per la neu. Ja a "camp obert" continuen fins el circ de Gafia i ens col·loquem a peu de la darrera pala que dona al coll del Madrisahorn. Intuim perill de plaques, girem ca cap a l'est per anat cap al Ratschen que té millor orientació on sí podem fer cim.

29/12/09 Nolan Pitx (2434m); Hasenflueli (2341m)

S2 Mapa 248s +1400 m

Sortim de l'hotel refugi direcció E cap a la cara sud del Ratschenhorn, cim que vem pujar el dia anterior per una altra vessant. Anem a parar a la impressionant paret de roca de la cara sud i remuntem les pales del Nollan Pitx fent una petita grimpada final que ens situa al cim. El temps com els dies anteriors és tapadot, però en general podem gaudir de les vistes. Baixem fins a 2000m i remuntem en sentit contrari el Hasen, baixant per una altra vall diferent a la de pujada que ens porta a un poblet proper al nostre, completant un ruta circular.

30/12/09 Ruti - Gamplflue ( 2390m) ; Riedchorf ( 2552m )
+1300 Mapa 238s-248 s

Agafem el cotxe per apropar-nos al poble de Ruti 1461m ( 5 min.). Ens calcem els esquís i sortim en direcció SE per remuntar el pic de Gampiflue. Hi ha una fàcil aresta carregada de neu que li dona un gust alpí a la pujada. descendim fins a la base del cim i remontem direcció N fins el Riedchorf. Ens manquen 12 m d'aresta però fa mal temps i decidim no fer el cim i tirar cap abaix. Al cap de poc la nevada s'intensifica i no veiem res, pel que anem seguint el GPS d'en Claus on el dia anterior havíem introduit la ruta. A mode d'apunt en Claus té la cartografia suïssa al portatil que s'ha dut al refu, el que ens permet tenir al GPS les rutes que farem al dia següent. Arribem esquiant al poble de Partnun (1763), un poble preciós on només es pot arribar amb esquís (o moto de neu els suïsos ) i on no m'importaria escriure les meves memòries el dia que em toqui el grossa de nadal. Baixem una carretera nevada fins el punt de Sortifa, Ruti.

31/12/09 Chrüx (2195 m) S1 +775 m

El dia anterior a la tarda va començar a nevar i continua durant el dia d'avui. La nevada és d'intensitat mitjana, no fa vent , però no es veu res. Anem cap a un cin que tenim en front del refu/hotel. L'ambient al bosc amb la nevada es genial. Fem cim i baixem amb una neu boníssima i una visibilitat força reduida.

Bones Traces!! Bon any!!! Claus i Rafa



4 comentaris:

Carme S ha dit...

Tinc ganes de veure les vostres fotos. Jo de moment només treballo. Bon Any i Bons Reis!!!!

Xavier M ha dit...

Tot plegat sembla un altre petit paradís. M'apunto lo del poble per a retirar-me si em toca la grossa.

Fins aviat,
Xavier

Berta ha dit...

Quins dies més intensos!!! segur que algun dia hi anirem!

Una abraçada als dos

Jaume J ha dit...

Ostres, ostres, ostres!!! Rafa, moltes felicitats per la paternitat! ens venen uns anys de fer bondat (una mica...)