10 de des. 2006

Piada - Bataillence (punta 2574m), 10/12/2006

Participants: JoanManuel C., Berta A. i Jaume J.
+/- 800 m (3h pujada, 0,5-1h baixada), PD, S2 (S4 la canal de la punta 2.574 m)
Neu: de 10 a 20cm de neu pols, però només esquiable (base de neu dura) per sobre els 2.100m en cara nord.
Meteo: temperatura negativa, clarianes al matí i boira a migdia, sense vent.

Quasi ens havíem resignat a no esquiar aquesta pu_íssima. De fet vàrem començar pedalant pels Ports, i allí uns "senyals" ens van acabar de convèncer de canviar les bicis pels esquís: primer, tot pedalant envoltats de tarongers, els més creients vam veure un Mont Caro enfarinat, després, la història del traginer que anava a vendre sabogues a Gandesa amb una mula la tarda d'un dia borrasquer immers en una gran nevada... i més tard, la vista des de la Serra de Pàndols! dels cims emblanquinats del Pirineu Occidental enlluernats pel sol que es ponia...

I així fa unes hores hem matinat per anar a la boca nord del Túnel de Bielsa. Tot està enfarinat però sense base. Caminem 3/4h fins la cota 2.100 m on ja hi ha prou gruix per calçar esquís: quines sensacions!

La ruta no hauria d'amagar cap secret: direcció sud cap al Port de Bielsa, girant cap a l'E als 2.200m. Des d'aquí, per terreny més suau i amb el marcat Port de Bataillence davant, cal apropar-se a una valleta lateral que accedeix al llom oest del pic. Nosaltres (i 5 ó 6 grups més) hi hem pujat abans d'hora (i per un lloc més dret!), i ja a dalt ens hem conformat amb una de les puntes de la llarga cresta de Bataillence.

La neu a la baixada excel·lent, però amb poca visibilitat. Hi haurà moltes més oportunitats segur!

Bones traces i bona temporada!!!

jaume