13 de des. 2005

Piada - Malh Blanc (Val d'Aran) 2456m - 11/12/2005

Enviat per Montse B.

Carles Ll., Jordi G., Manel M., Montse B.
+/- 1116m
4.30h ascens i 1.30h descens

El dia es lleva força fred però amb un cel ben serè que convida a fer la primera sortida de la temporada a l'Aran després de les diverses nevades caigudes durant la setmana.

Sortim des del trencall de la incineradora de la boca nord del túnel de Vielha agafant la pista en direcció Tuca fins que ens trobem el camí del Port. Seguim per aquest en direcció Cabana deth Pontet uns quants metres amunt però ens desviem a mà esquerre cap a dins el bosc a l'alçada de la captació d'aigua de la centraleta. Flanquegem pel bosc, sense perdre alçada, fins que arribem al pla de Sarrahèra de Baish.

Hi ha molta neu i és neu molt bona. Ens cal anar traçant el nostre camí cap a Plan deth Miei i Sarrahèra de Naut, sempre per la dreta del barranc. Amb el nostre pas, sentim l'assentament de la neu sota nostre.

Travessem Sarrahèra de Naut fent una diagonal cap a l'esquerre i pujant fins a un primer replà. El sol ens comença a escalfar l'alè i ens aturem per disfrutar del paisatge i fer un mos. Se'ns afegeix el Jordi que ha sortit més tard. I uns quants isards que es passegen sota les pales de Sarrahèra just a l'altre costat.

Encarem el cim fent una sèrie de zigues-zagues per superar el tram de més pendent, i agafem distàncies en tot passar per alguna placa sospitosa.

El cim es nostre, el dia és esplèndid i sense gens de vent, ja era hora!

Algunes fotos de record i iniciem el descens seguint el mateix itinerari de la pujada fins al replà. Gaudim de trams amb molt bona neu. Des del replà baixem ara pel costat oposat de l'ascens, endinsant-nos en trams de bosc obert en direcció Sarrahèra de Baish.

Acabem de gaudir de la baixada fins al prat de la cabana de Porica amb una neu pols fenomenal.

I retornem al punt de sortida desfent la pista de Tuca en sentit oposat cap a la boca nord.

BONES TRACES i GRAN INICI DE TEMPORADA!!