12 de febr. 2004

Piada - Tuca Blanca de Vallhibierna 2790m - 7 i 8/02/2004

Enviat per Pilar V.

Sortida de cap de setmana amb pernoctació al refugi lliure de Pescadores.
Dissabte: Des del Pla de Senarta es pot pujar en cotxe uns 4 km aprox(?) fins a 1600 m aprox. per la pista que porta al refugi Pescadores, tot i que hi ha clapes de neu-glaç i està en mal estat ...... aproximació d'una hora amb esquis a la motxilla i 1/2 hora 3/4 amb esquis als peus!
Refugi de Pescadores (1950m): fantàstic sopar comunitari de retorn de la Magda a Berkley, i nit de llar de foc i lluna plena !
Diumenge:
ascens: 3-4 hores
desnivell: 800 m
ruta: des del refugi i en direcció S es creua el riu i es puja pel primer barranc (Torrent d'Estiba Freda) per uns ressalts i tubos fins un collet, des d'on ja es divisa tota la vall d'aquest torrent i la Serra Negra paratge molt tranquil). Des del coll es flanqueja per baix tota la pala que baixa de la Tuqueta fins l'extren més Sud, on, a l'alçada d'un tubo començem a guanyaar alçada en direcció E cap el Coll de Serra Negra, i d'aqui fins elcim !
Molt bones panoramiques de la glacera de Corones i dels Vallhibierna !
Descens: pel mateix itinerari de pujada. Pala directíssima i franca, d'aquells descensos per disfrutar (sobretot amb millor neu !)
Estat de la neu: dura-glaçada-reglaçada la major part de l'itinerari, amb acumulacions de neu crosta als torrents i tubos
Innivació: mantell continuo a partir dels 1800