2 de febr. 2004

Piada Bacivers-Bastiments 1/02/2004

Enviat per Eloi F.

Hola!

Soc Eloi de Mataró. Encara no hem coincidit a cap sortida però ahir vam fer un recorregut prou "xulo" i em ve de gust piar-lo per si pot servir a algú. És una zona propera i que ara està en prou bones condicions de neu. Encara que per aquesta setmana preveuen caloreta hi havia prou gruix com perque aguanti. I si s'estova una miqueta a alguns trossos ja anirà bé.

Recorregut: Pàrquing de Vallter - Final del telecadira - Collet d'Esquena d'Ase - Coll de Bacivers - Pic de Bacivers - Estany de Coma Mitjana - Refugi Matutano - Coll de Freser - Bastiments - Coll de la Marrana - Pàrquing de Vallter.
Horari: Unes 7 hores, sense descomptar parades
Condicions a 1/02/2004: Itinerari íntegrament sobre neu, la major part dura però practicable. Una mica crosta arribant al Matutano. Major part en esquís i algun trosset en crampons.
Pel descens del Coll de Bacivers el més còmode és rodejar en baixada un cimet que queda una mica a l'oest de la carena. Es rodeja per l'Est, es baixa uns 50-80 m. pel seu Nord i ja es pot baixar per la seva bonica pala Oest.
El refugi Matutano tenia la part principal tancada amb clau i un afegit a l'Est amb porta que es podia obrir però ens va fer mandra treure la neu que en tapava la meitat. De fora sembla que pot tenir capacitat per unes 3-4 persones. Rierol al costat.

Per pujar al coll de Freser és més suau fer-ho per uns lloms que hi van a parar al seu damunt des del Noroest.

La idea inicial era baixar una mica més des del Matutano i tornar pels llacs de Carançà i el vessant sud del Pic de l'Infern però vam sortir massa tard de Vallter (9.30h.). Si es vol fer millor pujar a dormir el vespre abans a Vallter i sortir d'hora.

Bones esquiades!!!
Eloi