7 d’abr. 2023

4 dies al Queyras, entre el refugi Agnel i la Blanche

Sortida improvisada, fent dues nits al refugi d'Agnel i una al de la Blanche. Aquesta zona ja la vam visitar la setmana de Reis del 2018, tenint Saint Véran com a centre logístic. Ara que ja és abril, busquem cota alta per poder començar les nostres sortides; fer nit a aquests dos refugis és una bona opció!!!

La meteorologia ha estat benèvola en general, sol tots els dies i nevades tarda-nit. Poca calor i bona neu!

Aquí el relive :) Relive 'Queyras'

Dissabte 1 d'abril de 2023, Dent d'Agnel (2850 m)

Deixem el cotxe al Pont de Lariane (2024 m), poc després de Fontgillarde. Anem per la carretera innivada que porta al Col d'Agnel, frontera entre el Queyras i el Piemont italià. Fent alguna petita drecera, arribem al refugi Agnel, a 2580 m. Ens trobem als peus del Pa de Sucre, quin cim més seductor! Dinem una mica i ens enfilem a la Dent d'Agnel, a 2850 m, una forma rocosa bonica que ens crida l'atenció per fer temps per l'hora de sopar. La tarda no està per gaire coses més....es posa a nevar i encara bufa una mica el vent. La baixada la fem amb poca visibilitat.

Diumenge 2 d'abril de 2023, Volta al Pa de Sucre i Asti

Ens llevem amb un paisatge ben blanc, gràcies a menys de 10 cm de neu que han caigut aquesta nit. I com els agraïm! Decidim fer la volta al Pa de Sucre i l'Asti (sempre penso en tu, Ele!) i tenim un grup de 6 que van per davant i ens van obrint camí :) Volta molt recomanable! Passem pel Col Vieux, gaudim d'una bona baixada per no desaprofitar la boníssima neu que hi ha direcció al Lac de Foréant. Remuntem cap a la Brèche de Ruine, que es baixa avui molt bé amb esquís. Remuntada de nou cap al Col d'Asti, a 3123 m. Ja s'està tapant i no podem gaudir de les vistes al Mont Viso, que segur que són espectaculars des d'aquí. Sense perdre gaire temps a la fita que hi ha al peu del Pic d'Asti, fem una boníssima baixada cap a Chianale. No arribarem pas al poble, sinó que a 2500 m prenem la carretera que ens porta al col d'Agnel des de la banda italiana. Última baixada del dia cap al refugi Agnel de nou. Dinem i comença a nevar!....nosaltres que volíem fer excursió de tarda i gaudir de la baixada del Caramantran cap a Agnel.....ens quedarem al refugi llegint o dormint, segons les necessitats vitals de cadascú....hahaha!

Dilluns 3 d'abril de 2023, Caramantran (3025 m) i La Petite Tête Noire (3039 m)

Cada dia el paisatge està més blanc, tornem a tenir 10 cm de neu nova! Remuntem cap al Col de Chamoussière i sense arribar al coll enfilem cap al Caramantran. Hi ha traça oberta però que no arriba al cim, segurament perquè sota la neu recent hi ha força pedra :) Gaudim molt del descens cap al refugi de la Blanche, tot i que ens hauria encantat la baixada cap a Agnel.....però volem fer moltes coses i cap a les 15h se'ns tornarà a posar a nevar.... Fem un segon esmorzar al refugi, deixem trastos i anem cap al Col de la Noire, a 2955 m. D'allà al cim de La Petite Noire no queda gaire....però dubtem per on anirem millor i acabem pujant per la carena. Boniques vistes a la Tête des Toillies, cim emblemàtic que té una circular molt bonica per fer també. La baixada cap al refugi és bona, però se'ns comença a ennuvolar ràpidament. Aprofitem els moments de llum per gaudir de la baixada, que té molta neu i amb la caloreta del matí és més pesada que a primera hora. Gran acollida al refugi de la Blanche, on no hi ha tantes normes i els guardes tenen més bon humor :))) Dutxa sense límit, sopar abundant i bo i nit tranquil·la.

Dimarts 4 d'abril de 2023, Pointe des Sagnes Longues (3032 m) i Pic Traversier (2882 m)

Avui també hi ha hagut enfarinada de nou (10 cm més) i ens dirigim cap a la Pointe des Sagnes  Longues, apropant-nos a l'estètic Le Rouchon. Pujada suau per la carena, del coll fins al cim. Aquí guadim de molt bones vistes de tots els cims que ens envolten aquests dies. Una opció seria baixar directament cap al cotxe, un descens que deu ser brutal! Però després caldria fer l'últim tram de carretera amb poc pendent fins al cotxe. Per això ens decantem per baixar per on hem vingut, tenint la Chapelle com a punt d'orientació per a cota 2360 m encarar la pujada al Col du Longet. Tot i així, veiem que ens val la pena anar de dret cap al Pic Traversier, per guanyar alçada i ja baixarem directament per unes pales molt ben orientades a nord. No passem pel coll, però cap problema! Gaudim de valent fins al cotxe, amb molt bona neu en tot el descens. 

Comprem formatges a la Fromagerie de Château-Queyras i cap a casa!





Molt bones traces de primavera!
Oriol i Berta

3 comentaris:

Jaume J ha dit...

Fantàstica improvitsació, l'ambient i la la neu que heu trobat fan goig! i molt xulo el megarelieve amb els 4 dies cosits... (si la primavera era això amb neu pols, visca la primavera!)

Ricard Martínez ha dit...

Molt bé Queyras i tornaràs !!!

Aviat podem fer la guia cegesqui de la zona...

Carles Lluch ha dit...

El Queyràs sembla aposta segura, només pot sortir bé. Ben jugat.