19 de març 2023

Pic d'Alba 3.118m, 19/03/2023

Pantalons de tempesta, roba d'abric, te calent... si n'anava de preparat! La confiança en que els núvols i ruixats de neu quedessin a la divisòria era només aquell bri d'esperança, les "ganes", que em fan matinar per fer esquí de muntanya ;) De neu nova molt poca, però s'ha mantingut pols i ha fet lluir una mica el paisatge... que fa pena i sembla de finals de primavera.

L'excursió ha estat rodona i mira que l'he fet vegades aquest cim! L'itinerari pel tub superior de Paderna es força conegut i copio com ho descrivia al novembre de 2004, molt semblant de com ho he trobat avui (tret de la canaleta i grimpada final, amb més neu que llavors "hem anat a buscar l’itinerari normal i també directe entre la Tuqueta Blanca i el Pic de Paderna. En aquest punt és obligat el pas per una canal molt dreta i avui gelada al matí i a la tarda. La pujada segueix una valleta orientada a nord amb la cresta de la Tuca Blanca a la dreta, molt bonica. A uns 2.900m, ja sense esquís, cal remuntar una canaleta, a la primavera carregadíssima de neu, però avui amb més roca de l’habitual. Un cop dalt, es progressa per petites pales i corredors de neu, i sense dificultats s’arriba a l’avantcim. D’aquí al cim cal seguir uns metres de cresta aèria i amb algun passet." El tram de l'avantcim al cim recorda una mica al pas de Mahoma, amb bones preses però terreny mixta i exposat.

tub de Paderna
Tuqueta Blanca



Pic d'Alba, amb la canaleta diagonal a la dreta...

El dia radiant i sense vent convidava a estar-se una estona al cim... quatre esquiadors la feien petar saludant als que arribaven i marxaven, sense presses, genial! mentre el que piula pensava que menys mal que he fet cas al despertador!

+/-1.368m; 12,5km; PD+, S2-S3 (S4 al tub de Paderna, avui ben glaçat)

Bones traces!!!

Jaume

2 comentaris:

Berta ha dit...

ai, la mandra! enhorabona per fer cas al despertador :)

Ricard Martínez ha dit...

Caram !! molt bé !!! Felicitats !!