26 de des. 2022

Sant Esteve a Camporells: Pic de Mortiers 2.605m

Entristeix veure els Pirineus tant escadussers de neu!

Pic de Mortiers des de la Serra de Mauri

Potser a Camporells és dels pocs llocs esquiables dels Pirineus Orientals amb accés amb esquís als peus: el forfait randoneur val 9 euros i et deixa dalt de la Serra de Mauri, amb neu contínua tot i que és vella, vitrificada als llocs ombrívols i dura a la resta (només transforma a solanes on no hi bufa el vent).

Perics i Puig de la Portella Gran

Aquests dies es veuen esquiables el Petit Peric, el Puig i el Pic de Mortiers. La Portella Gran, amb més alçada i pendent, enlluernava de glaçada que es veia, i la Vall de la Galba s'intueix glaçada i poc innivada.

Estany Gros i Perics

El nostre recorregut d'avui és un clàssic: el segon telecadira de Formigueres ens deixa a 2.300m i cal planejar cap a l'oest per la Serra de Mauri (2.400m). Aquest tros a priori el més senzill és avui una pista de patinatge i és delicat avançar. La baixada cap a Camporells també està glaçada i trepitjada per infinites traces... Amb prou neu es pot virar a mitja baixada cap a l'estany Gros per estalviar alguns metres de desnivell però nosaltres baixem fins l'estany del mig i trobem la pau... més gruix i dur però no glaçat. 

Tornem a posar pells i remuntem per pendents suaus i diferents llacs cap al nord-oest i enfilem el Pic de Mortiers pel llom oest, amb esquís fins el cim sense dificultats.

Pic d'Ouxis, bons records! (des del cim)

Dent d'Orlu i Sant Bertomeu

Pic de Mortiers 2.605m; +600m /-1.200m; 10,5km des de la Serra de Mauri, 6km més de descens baixant per les "blaves" fins la base de l'estació; F, *, S2

Bones traces!!!

Marta i Jaume

1 comentari:

Ricard Martínez ha dit...

Caram com està el pati; compte quan baixi més la temperatura, tot gelat sobretot a obagues amb bosc, millor no anar-hi fins que nevi.