11 de nov. 2017

Traces de tardor a l'Arièja: Pic de Serembarre 1851m 11/11/2017

Els avellaners encara vesteixen fulles, però la neu ja ha arribat i ens deixa obrir noves traces, una temporada més!

Matinal de descoberta i per a col·leccionistes que ha resultat ser bona opció per a un dia rúfol i amb feina important a Barcelona per la tarda...

El mapa IGN d'Acs és dels més rebregats que conservo: l'hem obert mil vegades i encara surten idees noves per provar, i hom conserva amics que es deixen enredar...

La idea era pujar al Col du Pradel (1680m) per la D25B, des d'Acs,  i carenar cap al pic de Cassoula, però a 1250m al llogarret de l'Eycherque ja hi ha neu a l'estreta carretera, a uns 6qm del coll. El dia està tapat i plovisqueja així que no hi ha gaires més opcions que... tirar amunt.

De seguida deixem la pista i enfilem un camí que en direcció NE porta al coll directament. Bufa fort i fa fred. Al mapa veiem que seguint el GR7B cap a l'oest tenim proper el Pic de Serembarre i ens hi arribem amb la satisfacció l'esforç i el fred de fer casi un 4mil, i no és menys, és la primera de la temporada!

Descens en neu molt humida fent slalom entre els matolls i sense rascar, fins a retrobar la carretera i poc després el cotxe esquís als peus, satisfets (i xops!).



Pic de Serembarre 1851m, des de l'Eycherque 1250m; +/-600m; 3-4h; F, *, S1. 15cm a 1250m, a 30-40cm a 1800m, humida.

Molt bona temporada a tothom, bones traces!

Lluís, Manel, Ricard i Jaume

4 comentaris:

Carles Perera ha dit...

Fred, boira i neu humida,.. però amb ganes mai enrrera! Felicitats per l'estrena!

Manel C. ha dit...

Fred i plovisquejant. Arribem xops, pero amb el regust de recuperar sensacions plenament hivernals, que l'estiu ens haviat amagat.

Javier ha dit...

Calentant motors. Molt be xatos

Ricard Martínez ha dit...

Si no costa no és esquí de muntanya... som-hi !!