29 de nov. 2016

Pic de Cuyalaret (2.289 mt) i coll d'Anou (2.243 mt) 27 novembre 2016


S'estave apropant el cap de setmana i sentía una força magnètica que s'apoderave de mí desde les nevades muntanyes del Pirineu. La gent no s'acababe de decidir, perque pel dissabte hi havíe previsió de mal temps. Pero el diumenge pintave un día aprofitable, aixi qu'em vaig liar la manta al cap, vaig agafar el cotxe i m'en vaig danar direcció al coll del Portalet.
Després de varies hòres circulant sota la pluja, vaig arribar al poble de Panticosa amb aiguaneu. M'hi vaig instalar allí i vaig fer nit en estil jove, dormint al cotxe.
L'endemá va haver la gran sorpresa: ben aviat pel matí el día estave esplèndit, amb un cel ben blau i una blancor radiant a les muntanyes. Pujant cap al coll del Portalet era jo sola, per a la meva extranyesa. La carretera estave bastant bruta de neu, així que dalt del coll vaig preguntar a uns guardies francesos i em van dir que baixant per la vessant francesa la carretera estave gelada. Vaig aparcar dons al mateix al coll, on havíen uns pocs esquiadors i vaig sortir amb esquís desd'allí.
Desde el coll cal avançar una mica en direcció oest, superant un petit hombro, i després ja podem baixar cap a la vall.
Prenc a l'esquerra la vall que puje al coll d'Anou (2.243), on solen pujar esquiadors de la zòna per gaudir d'un agradable descens. 
La neu es pols i a dalt del coll em trobo un curt flanqueig gelat, que el primer día de la temporada m'agafe amb el cos i l'esperit deshabituats i decedeixo possar les ganivetes.
Ja dalt del coll, bonica vista del pic Anayetet, amb un día amb molt sol i sense fret, més propi de la primavera.

Baixo amb bòna neu pols uns 200 mt. i vaig a pendre la traça que puje al Cuyalaret.
Al cim vistes que conmouen, de les muntanyes amb el seu mantell blanc recién possatAquí el veí cim de La hourquete (2.261 mt.).

Y aquí les fotos qu'em van fer dalt del cim. Amb el pic d'Anou al radere:I amb el senyorial Anayet al fons:Al baixar cal parar compte amb les pedres només en un curt tram. Pero per lo demés,
agradable descens de tornada amb bastants pales de neu pols, que s'ha mantigut suelta al estar en vessant obac i malgrat la ausencia de fret durant el día. Es lo que té el Portalet.
I per acabar bé el día, un dinaret amb cèrvol rostit inclós.

Que tingueu molt bòna temporada d'esquí de muntanya i puguem gaudir-ho amb bòn humor.

Rosa

3 comentaris:

Berta ha dit...

molt bona Rosa!!!! incombustible!!!! Molt bona estrena!!!

Rosa Salas ha dit...

Gracies Berta..!! Sí qu'estave molt bonica aquell día allí la muntanya, i em va resultar un motivant començament de temporada. Espero que vosaltres a Andorra també. Una abraçada.

Mercè Benet ha dit...

Preciosa sortida Rosa, gràcies per compartir-la!