1 de des. 2015

Temporada 2015/2016 en marxa a l'Aran

Semblava que la calor del novembre no ens deixaria esquiar fins entrat el desembre, però la tardor s'ho ha repensat. Déu n'hi do el que han deixat aquests dos fronts. Ara mateix tenim a la Vall d'Aran unes condicions que ja voldríem tenir tots els novembres per aquestes dates. I bones condicions.

Fem dues sortides durant el cap de setmana per satisfer les ganes de neu que acumulàvem. Com diu el Pito, ens estàvem esquiant a sobre!! Coincidim com ja és habitual els fanàtics impacients de cada any, assedegats de neu i muntanyes. Pito, Marcs, i la colla del Pep, Roser, Oriol i cia.



Dissabte 28 de novembre, fem una volta amb 3 canvis des de Beret, visitant el Cap des Clòsos, Serra de Cardigassos i Pedescaus per la cabana de Parros. Començem tard, per deixar passar el darrer front, deslliurar-nos de la boira, i gaudir de les llums de tarda. Fresqueta, una mica d'aire per dalt, núvols que no fan net, i més clarianes al Pallars. Carenes ventades, bones condicions en cotes mitges, i crosta desagradable en vessants ombrers per sota 2000m. Per sobre, neu força compactada, però amb estones de neu polseta en racons protegits. Bons girs i poques rascades. Tenim bona base.






Diumenge 29 de novembre, sortim des de la Bonaigua, esperant evitar trobar-nos amb la maleïda crosta. Ho aconseguim. El dia és radiant, es manté el vent a la part alta, però deixa fer. Repetim trilogia de cims, aquest cop la Llança, el Muntanyó amb descens fins a l'estany de Pudo i la Cigalera en el retorn al Pòrt. Excel·lents condicions en el descens des del cim de la Llança, hi pugem a peu sense grampons i viratges segurs en el descens. A més, els remuntadors propers estan tancats i gaudim de certa tranquil·litat. Descens del Muntanyó amb neu contínua des del cim, evitant alguna carena més ventada a la part alta. La Cigalera sí que està més justa, com de costum, el vent s'hi acarnissa més. Circular més curta, però igualment satisfactòria.



Bones traces i bona temporada cegesquiad@rs.
Carles i Montse

1 comentari:

Jaume J ha dit...

llistó ben alt per començar! gràcies Carles, a gaudir que això comença molt bé!