22 d’abr. 2015

Volta al Vaciver 18 abril 2015

Volta al Vaciver i cim del Pic de les agulles deth Clòt der Os (l'Alpina diu en algun mapa que és el Cap de Marimanha i en algun altre el Vaciver, òbviament això darrer és un error. També hi ha qui li diu Tuc de la Ferradura)


Pic de les agulles deth Clòt der Os 2628m S3(sostingut) PD

Sense rumb clar però amb ganes d'estirar les cames i aprofitar l'ullada de sol i la neu primavera, hem anat a parar a l'aparcament de l'Orri de Beret (amb les pistes tancades).


Seguim l'itinerari clàssic cal al Vaciver i Tuc del Rosari, passant per sobre dels estanys de Vaciver. L'accés al Pas de la Ferradura 2560m és dret i segons les condicions cal vigilar les purgues, nosaltres trobem una neu compactada i apta per pujar amb els esquís als peus. L'ascensió fins al cim la fem amb els esquís a l'esquena, per manca de neu, un cop dalt veiem que és factible baixar per la pala Nord-Oest cap a l'Estanh Naut deth Clòt der Os. Cal mantenir-se a l'esquera de la pala, que presenta alguna dificultat (35º) cap a la dreta ens porta a uns penya-segats.




Un cop a la vall es tracta de fer el descens amb tendència a no perdre molta alçada i poder passar per sobre de l'Estanhon deth Clòt der Os 2250m i arribar en flanqueig per sobre del Pla de Beret. Fem un petit ascens final per situar-nos a la pendent que ens portarà de nou a l'aparcament, gaudint de la neu primavera per sobre de la pista d'esquí solitària.


A la zona queda molta neu i moltes possibilitats...
Bones traces

Carlos M, Cristina M, Manel C, Agus G, Visi R, i Ricard M.