22 de des. 2014

Pic de Cebollera (serra del Forn) i Pic de la Serrera

Cap de setmana de poques expectatives, degut a la sequera de nevades que estem patint. Feia temps que em ballava pel cap passar pel nou refugi de Sorteny. Les guardes la Carme i la Nerea ens diuen que el mantell es continu a partir de 2200 i decidim arriscar-nos.

L'estat del mantell es de poc gruix, transformat i compactat per les pluges, i en alguns indrets de neu costra a nivell superficial. Per sota de 2200 m. el paisatge és gens encoratjador. Malgrat això, ha estat possible posar-se els esquis des del parking.


Dissabte 20 Pic de la Cebollera (Serra del Forn) 2702m. S2/S3
Desnivell 750m (aprox.).

Comencem l' ascensió cap a les 11h, la neu molt dura ja ha començat a transformar i progressem ràpidament per la pala S2/S3 deixant a l'esquerra el turó del Forn i flanquejant pel vessant nord cap a pic de la cebollera. Descens pel vessant sud amb "neu cremeta" força “disfrutona”.



Diumenge 21 Pic de Serrera 2913m. S3 sostingut. Desnivell 1000m (aprox.).

Decidim no sortir massa aviat per donar temps a que la neu transformi, doncs ens diuen que pot estar molt regelada. Seguim el riu de la cebollera pel gr, pas de la Serrera i flanqueig deixant la barraca de la Serrera a la dreta, iniciem ascensió sostinguda per la pala clàssica occidental SO fins que hem hagut de posar-nos els grampons i els esquis a la esquena degut a la neu dura "crema catalana". A mesura que pujàvem, el sol ha anat transformant la neu. En el descens, temps després, hem rebentat i esmicolat la capa de neu costra "caramel·litzada", fent-la rodolar pendent avall.

El video del Carles P.: 

 

Salut i Bones Traces

Francesc, Rosa, Berta, Agustí, Míriam, Robert, Carles P., Jordi I., Manel.
Fotografies d'Agustí G.

6 comentaris:

Rosa Salas ha dit...

Sortida molt ben triada, on vam aprofitar al màxim la escasa neu que hi ha al Pirineu. Gràcies Manel!!!!

Jaume J ha dit...

Manel, bona! em pregunto si hi ha cap relació entre el canvi climàtic i el dia que vas començar a fer servir el whatsApp... i el que has estalviat en piles pel frontal no compensa el que has gastat en missatges! Bones traces!!!

Berta ha dit...

Molt recomanable la borda de sorteny, les guardes ens han acollit de meravella.......cuidant tots els detalls! Les dues sortides han estat genials i la companyia també!

Agus ha dit...

Molt bona sortida. Amb els esquis als peus tota la ruta. Ha estat Genial!

Berta ha dit...

quin vídeo més xulo Carles!!!!! gran currada........i pales infinites ;)

Carles Perera ha dit...

Es veu que tothom tenia ganes de disfrutar d'un cap de setmana aixi... I tot surt fàcil !! ;)