17 de nov. 2013

Valhalla... si més no, la Tosa d'Alp 2536m 17/11/2013

Ahir, al Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, fèiem un intensiu de neu i esquí, talment com una sobredosi, amb els genolls i les cames apretats contra la filera davantera amb ganes de fer el que es veia per pantalla... No era 3D però quasi! Amb la quarta pel·lícula vaig flipar, Valhalla, i és que (a alguns) la neu ens torna bojos i el nen petit que portem dins explota i fa ressorgir la passió ...


Doncs res, sortint de Torelló, directament a dormir a la Molina! el nostre "nord" d'avui... Ha estat tota la nit plovent per sota els 1700m i pel matí continua igual, així que descartem anar encara més lluny i pugem als Alabaus, sota una forta nevada. Massa vent i marxem cap a la Masella, a la carretera que puja a Coma Oriola.


A 1800m hem deixat el cotxe, i amb esquís als peus, nevant fort i amb vent hem tirat amunt per la Pista de la Feixa i després per la Tosa Vermella. A la part alta, temporal, febre del cim, antenes, el vèrtex, i el Niu de l'Àliga tant a prop... i massa lluny alhora per la por que el vendaval anés a més.


Gruixos en augment per segons, de més de 40cm a la zona intermitja i baixada prou bona tot i no haver-hi base.



Han estat 750m de tast d'hivern, de neu a la cara, de retrobada amb el material, de bones sensacions i de ganes que en puguem fer moltes!

Bona temporada a tothom! bones traces!!!
Berta i Jaume

4 comentaris:

Montse ha dit...

Hem vist el trailer de Valhalla i és realment flipant, quines ganes de veure la peli.

Sota quin patac de neu us heu anat a estrenar, enhorabona!

I per moltes més!

Samuel ha dit...

Veig que la febre és general i s'encomana...és un virus del més normal, doncs apareix quan arriba el fred, l'únic difrent és que em sembla que no ens importa seguir malalts!!!

Jaume J ha dit...

Samuel, seguim enfebrats, va a pitjor!!!
Ja tocava una llevantada com aquesta... Novembre promet.
Per cert amb alguns ho he comentat per emali: Tossa o Tosa? Doncs segons el vissir3 de l'IGC va amb una sola 's', però també soc dels que tota la vida he dit Tossa... i així està també a molts mapes...
Ah! I no perdeu l'oportunitat de veure Valhalla ;)

Samuel ha dit...

Ostres, jo sóc d'escriure Tossa...però ho he consultat a l'enciclopèdia catalana i una "tossa" és "Elevació del terreny ampla i ondulada", vaja una definició molt idònia per la d'Alp... potser podrien unificar criteris l'ICC i l'enciclopèdia catalana...

Aquí la febra ja s'està tornant groga...veure tot el pirineu blanc i no anar-hi és tan dur com picar de cap amb una pedra!