8 de juny 2011

el vídeo dels dimecres... pendents del fort pendent

Un altre descens reeixit del Couloir Mallory, a l'Aiguille du Midi (55º, TD+),  el passat 16 de maig, per part de Julien Regnier (autor), Bruno Compagnet, Camille Jaccoux i François Regis Thevenet.
L'autor ens delera amb una filmació casi integra i sense edició i tot i que proposa anar burxant el tros de vídeo que ens interessi, potser us passa com a mi que, bocabadats, no us en podeu estar de baixar-lo tot encara que sigui virtualment. Tot i el suspens no cal patir que acaba bé! FELICITATS!

4 comentaris:

Rai ha dit...

Molt guai, tot i que trobo que en alguns llocs hauria d'anar més fluïd encadenant algun gir, no trobeu? De tota manera, una passada!

Jaume J ha dit...

La visió d'aqueste càmares pot ser enganyosa... en els trams que dius que potser es podria anar més fluid amb els viratges, a mi no m'ho sembla.. entre 45 i 55º amb neu irregular i tanta exposició el més prudent és assegurar cada viratge i no fer cap errada... Més velocitat aquí seria un suicidi! Detalls interessants són les precaucions que van prenent assegurant ressalts, utilitzant el piolet... per contra, sense casc! No els jutjo per això, tenenm molt nivell, debien preparar-s'ho molt i baixar amb molta confiança, i segur que la seva percepció de risc és diferent a la del que s'ho mira en un vídeo.
També m'ha sorprès el gran nombre de traces de gent que ho ha baixat com ells! I baixan amb uns esquís de cotes força amples (qui deia que els esquís de fort pendent havien de ser estrets i rectes?)
Igualment, impresionant!

Anònim ha dit...

Jo estic d'acord.
Aquesta gent és perillosa! Porten uns esquis el doble que els meus, botes plenes de tanques, roba de coloraines,fixacions que no són dynafit, ni malles, ni casc!
Segur que haig de fer un reciclatge de l'ECAM...
Ander

Jaume J ha dit...

Bé, jo no trobo prou elements per titllar aquests esquiadors com perillosos, SÓN UNS CRACKS!, altra cosa és que facin una activitat de dificultat extrema... D'acord amb el casc però ves a saber si porten més elements de seguretat que no veiem (protector d'esquena, airbag, etc...) i sembla que baixin d'una manera molt controlada i estudiada previament. Els esquís? en porto uns de més amples i van molt bé. Del tema moda ja no tinc criteri però si també et recicles i et passes als coloraines, que no siguin malles que sembalríem una altra cosa ;)