24 d’oct. 2010

BRITISH COLUMBIA & CANADIAN ROCKIES 2011

PROPOSTA 2011: BRITISH COLUMBIA AND CANADIAN ROCKIES

Agafar un avió per creuar l'Atlàntic i el continent Americà fins arribar al Pacífic amb uns esquís de muntanya com a principal equipatge, pot semblar una idea descabellada, però quan un cop allà s'obre la possibilitat d'esquiar en uns territoris encara semiverges i amb unes de les millors neus del món, seques, lleugeres, entre línies d'arbres, pales obertes i altres, la idea passa de ser un somni a una realitat més que factible...


ZONA PROPOSADA: Selkirk Mountains & Purcell Mountains i situació dels principals lodgesDATES: La forquilla òptima va de finals de gener a primers de març per trobar les millors condicions de neu, seca i lleugera i el dia un pel més llarg. Les condicions aproximades de neu mensuals les podeu trobar a: www.selkirkesperience.com/pow_snow.html


OPCIONS

OPCIÓ A:

Estança en un lodge, és a dir refugis de muntanya que disposen de diferents tipus de serveis, alguns amb totes les comoditats del món, fins i tot sauna... i d'altres de molt més rústics. L'accés s'acostuma a fer en helicòpter.
Les estances acostumen a ser d'uns set dies, normalment de divendres a divendres. A partir d'aquí existeix la possibilitat s'allargar una mica el viatge fent sortides des de punts base situats a les valls, o bé desplaçar-se cap a Montana, Seattle, etc

Els lodges acostumen a oferir diferents possibilitats d'allotjament (les anomeno per odre de major a menor preu, segons les opcions que ofereixen, cal a dir que les variacions entre tots ells són aproximadament d'uns 200 CAN$)
  • Guided and catered (És la que t'intenten vendre i la més cara)
  • Selfguided and catered (Opció molt interessant perquè t'ajustes les sortides a les teves necessitats i et fan els àpats, és interessant perquè evites d'anar a comprar allà i traginar el menjar)
  • Selfguided and selfcatered (Pels tots terrenys)
Les places dels lodges acostumen a ser de 8-12 persones, per tant interessaria ser el màxim número de persones per poder-lo llogar sencer i economitzar al màxim les despeses.

Cal dir que també existeix la possiblitat de compartir-lo amb un altre grup d'altres nacionalitats si el número nostre és reduit per omplir-lo, en aquest cas caldria enviar un email.

MOLT IMPORTANT

Després de mirar les diferents opcions d'allotjament, cal dir que a aquestes alçades sorprenenentment moltes setmanes ja estan ocupades, per tant els que pogueu estar interessats en compartir aquest viatge caldria que ens AFANYANYESSIM a fer les reserves. Després de fer mil consultes i altres via web, disposem dels preus dels logdes, disponibilitat, tipus de terreny, etc...O sigui que tenim una gran ventatja, hi ha molta feina feta!!!

OPCIÓ B:

Arribar a Canadà i Llogar un vehicle, ja sigui tipus turisme, pickup o motorhome per desplaçar-se cap a les zones més interessants, fent sortides des de diferents punts base (Rogers Pass, Nelson, Golden, Kimberley, etc)

INTERESSATS

Podeu posar-vos en contacte a través d'email amb Guillem Amorós (guillemamoros@hotmail.com o bé guillemamorosg@gmail.com) o bé amb Daniel Solé (dsoleca@gmail.com)

IMATGES

Per últim i pels que encara no ho tingueu clar us poso unes imatges amb el tipus de terreny que hi podem trobar (pales obertes, línies entre arbres, crestes, glaceres, etc).... Si mireu les imatges, no us en podreu estar...

Pales inacabables entre glaceres


Espais oberts

Les famoses treelines

LINKS D'INTERÉS

http://www.backcountrylodgesofbc.com/

cegesqui.blogspot.com/search/label/CANADA

greghill.squaresapce.com/

PD: Per últim, agrair a en Jaume Jubert com a gestor del blog de Cegesquí que m'hagi permès penjar aquesta proposta.

1 comentari:

Ferran B. ha dit...

Hola! una proposta molt interessant!
però no veig els preus/pressupost que pot pujar aquesta aventura.

Estem en contacte!