31 de gen. 2007

Piulada Pedescauç - Cap des Clòsos - Tuc de Parros - 28/01/2007

Enviat per Montse B.

La 'gran nevada' de l'hivern ens ha deixat amb uns miserables 5 cm de neu (en promig) i molta feina de donar-li a l'olla per a decidir onanem diumenge ...

i si l'encertes, doncs l'endevines!

Les nostres ganes de neu ens han potenciat el sentit de l'olfacte per detectar la més mínima acumulació d'aquesta meravellosa i màgica substància que ens fa a tots disfrutar... i aquest diumenge vam estarrealment de sort.

Participants: Jordi, Toni, Pilar (i company), Nora (i company), Carles(i Juanita), Carles (el pinyofixe), Lluís, Manel, Neus (amb raquetes)i Montse

Tota la colla va sortir en diferents temps cap al Pedescauç i Cap desClòsos, seguint el clàssic itinerari des del pàrking de Beret, cabanade Gessa i amunt.

El panorama no és gents encisador. Les muntanyes més marrones que blanques i per tot arreu (excepte cares SE) estan ventades. Al cim,tres il·luminats del grup decidim que no en tenim prou i des de Cap des Clòsos descendim cap als estanys en direcció a Parros. La pala, completament obaga, està ben gelada i ventada, i patim fins que no arribem a la neu pols. Però des d'aquest punt la baixada és tot un plaer. Des dels estanys, posem pells i amunt cap al Parros. Quina calor que fa.
Cal passar un collet i ens posem en un tub que té molt bona pinta. Orientació SE, un bon paquet de neu, neu amb molt bones condicions i sembla que ben estable. Però primer cal fer cim, una foto de rigor i avall que el descens promet i la gana apreta la panxa.
En resum, 700 m de descens increible fins a les fonts de Parros, i des d'allà esquí de supervivència cap a Beret. Veient com està el panorama, podem estar contents de la sortida.

algú té una nova brillant idea per aquest cap de setmana? a l'Aran emsembla que ja no es poden fer gaires més miracles...
bones ... traces, caminades, rascades i piulades!