14 de set. 2004

Sopar ritual cegestiu i esperits inuit

Enviat per Manel C.

Bé.....
Comparteixo l' opinió d' en Ramon. Que heu estat fent aquest estiu ? Segur que hi ha algú que no ha parat i començara la temporada a tope. En el meu cas he fet "panxing", hi he passat uns mesos una mica tàntrics sense trepitjar un gr ni un tros de gespa que no sigui urbà i embrutant els meus chakres i espirit. Començo des d' aquest moment a calentar motors. Com l' any passat em va funcionar començar la temporada possant-me els esquís amb pluja i amb una condició física patetica, espero repetir la tècnica. No estaria a mès un bon sopar.
Penso que ens hauriem de prendre lo del sopar seriosament. L' argument basic es que si no fem un sopar ritual, els espirits protectors de les neus que ens han anant coneixent, adoptant i donant-nos seguretat cada temporada d' esqui de muntanya ens abandonin i a la vegada es retrassi una mica la neu.
Es el cas dels espirits dels esquimals - paraula que significa "menjadors de carn cruda", no cal que anem a un restaurant japonès o menjem "bistec tàrtar" cru, penso que els espirits no seran massa exigents - tot i que ells s' anomenen "unangan inuit ". Creuen en multitut d' espirits, localitzats a les persones, animals, indrets i objectes inanimats - com ARVA, pala, cantimplora, frontal, isostar, etc ... cadascú que busque on cregui - i 3 classes de forces humanes: l' espirit inmortal, l' alé i el calor del cos - pareu atenció en demanar all-i-oli i dutxar-vos abans del sopar - i l' anima.
Bé ...no m' enrotllo més, penso que per tenir un bon auguri i una bona temporada de neu cal que fem el sopar ritual aviat. Penso que la idea del "aquell que tots escolten" - jefe en inuit - Carles Ll. es molt bona. Fins i tot podriem instituir-la a l' inici de cada temporada. O bé fixem data o quedem pel primer cap de setmana amb neu i aprofitem la sortida amb previsió de meteo bona o dolenta. Penseu com diu "el guru de la neu" d' en Jaume, que "el mal temps es un estat de la ment".
Fins aviat,
Manel
Resposta a email de Ramon O.
Ja fa dies que estic pensant en això del sopar i no ho vec molt clar, mes aviat em fa una mica de por. Penso que el Carles vol crear un ambient cordial avans d'iniciar un llarg ivern d'encigalades; ell i el Roger que está molt calladet, s'han estat entrenant tot l'estiu.
Rera l'oferta d'un sopar s'amagan una serie de preguntes: Heu estat entrenant? teniu els cantos ben esmolats? les pells llisquen be? Atipeu-vos el dia del sopar perque hi hauran molts caps de setmana que no tindrem ni temps de fer un mos, ... Tot això es el que ensumo que hi ha rera un inocent sopar cordial i divertit.
PERÒ COLLONS FEM JA EL SOPAR I A VEURE SI NEVA D'UNA PU.... VEGADA!!!!