Manel C, Joan Manel C, Guti, Roger L, Eli R
Fotos: Jordi Gutiérrez
Desnivell: 1er dia +511m, 2on dia +1130/-1643
Durada: 1er dia 3’15h, 2on dia ascens 5h, descens 3’30h
Neu: a partir del pont a cota 1332. Primavera
Meteo: dia radiant
Dificultat: **, MEA S2-S3
Ressenya: 37 de Pirineos en esquis de Faura i Longás
Cartografia: 2148 OT de IGN
Dissabte sortim direcció a l’Ariège, il·lusionats d’aprofitar la quantitat de neu caiguda. Arribats al poble d’Aston seguim la carretereta que ens porta a l’envasament de Riète, on ja podem posar-nos els esquis a l’esquena. Creuem un pontet amagat que ens porta al començament del bosc on anem guanyant desnivell. Resseguint el xop camí, arribem a un collet i comencem un breu descens per anar a buscar el pont per tornar a creuar l’espectacular vall que tenim el davant. Per fi, ara sí, ens calcem els esquis fent una gimcana per arribar al refugi Quioulès de 6 places (bon estat, xemeneia i matalassos a l’altell). Sorpresa! hi ha 7 francesos amb gos que ja havien fet “reserva”. Però en fi, no fa fred, podem cuinar a fora i mal dormir estrets a dins del refugi.
L’endemà continuem l’itinerari: sortim del refu a les 7’20h, anem a buscar el pont que porta cap a la Coma de Seignac (no confondre amb el pont que porta cap a la Cabana de la Sabine) i seguim cap al S vall amunt, puja sua, però deu ni do la llargada d’aquesta vall que després ens fa girar cap a O. Per motius horaris, no fem la Portella del Forn i variem l’itinerari ressenyat, pujant a l’avantcim O del Pic de Sal per una pala orientada a N (ganivetes). Seguim la carena i quan estem a 10m del cim, decidim posar grampons, està duríssima.
Descens pel mateix lloc amb una neu bastant acceptable fins al refugi, on mengem, recollim i tornem al cotxe amb una neu pasteta fins on n’hi ha, i després esquís a l’esquena per l’espectacular bosc. Tot plegat, la baixada des del refu va ser una “pallissa”. Oi que sí, Manel?
Desnivell: 1er dia +511m, 2on dia +1130/-1643
Durada: 1er dia 3’15h, 2on dia ascens 5h, descens 3’30h
Neu: a partir del pont a cota 1332. Primavera
Meteo: dia radiant
Dificultat: **, MEA S2-S3
Ressenya: 37 de Pirineos en esquis de Faura i Longás
Cartografia: 2148 OT de IGN
Dissabte sortim direcció a l’Ariège, il·lusionats d’aprofitar la quantitat de neu caiguda. Arribats al poble d’Aston seguim la carretereta que ens porta a l’envasament de Riète, on ja podem posar-nos els esquis a l’esquena. Creuem un pontet amagat que ens porta al començament del bosc on anem guanyant desnivell. Resseguint el xop camí, arribem a un collet i comencem un breu descens per anar a buscar el pont per tornar a creuar l’espectacular vall que tenim el davant. Per fi, ara sí, ens calcem els esquis fent una gimcana per arribar al refugi Quioulès de 6 places (bon estat, xemeneia i matalassos a l’altell). Sorpresa! hi ha 7 francesos amb gos que ja havien fet “reserva”. Però en fi, no fa fred, podem cuinar a fora i mal dormir estrets a dins del refugi.
L’endemà continuem l’itinerari: sortim del refu a les 7’20h, anem a buscar el pont que porta cap a la Coma de Seignac (no confondre amb el pont que porta cap a la Cabana de la Sabine) i seguim cap al S vall amunt, puja sua, però deu ni do la llargada d’aquesta vall que després ens fa girar cap a O. Per motius horaris, no fem la Portella del Forn i variem l’itinerari ressenyat, pujant a l’avantcim O del Pic de Sal per una pala orientada a N (ganivetes). Seguim la carena i quan estem a 10m del cim, decidim posar grampons, està duríssima.
Descens pel mateix lloc amb una neu bastant acceptable fins al refugi, on mengem, recollim i tornem al cotxe amb una neu pasteta fins on n’hi ha, i després esquís a l’esquena per l’espectacular bosc. Tot plegat, la baixada des del refu va ser una “pallissa”. Oi que sí, Manel?
Bon dia!
ResponEliminaDoncs si ... una "xorisada" .... tot plegat !! Quants km varem fer ?
Tot i aixo, el meu refredat, i l' overbooking al refu-cabana, m' ho vaig passar molt be, i la ruta em va agradar força.
Em va sorprendre l' estat de la neu ... molt primavera ....de fet podriem dir que es un entrenament de cara a sortides de fi de temporada ....
Salut