2 de maig 2012

el segon vídeo d'avui... Andorra salvatge?

En Xavi ens fa arribar aquest vídeo. Probablement tampoc us agradarà i... alerta! no us atropellin!

8 comentaris:

Carles ha dit...

És espantós, i quelcom se'm regira a la panxa quan veig aquest video. A l'Aran també en corren, però per sort no hem coincidit encara. Està prohibit, però dubto que ho persegueixin o que s'hagi multat ningú. No anem bé.

Berta ha dit...

és increïble!!! sembla una autopista....i passen força a prop dels esquiadors, no??? unbelievable!!!
salvant distàncies, em recorda una vegada que se'ns va acudir anar a les muntanyes andorranes durant la setmana de la caça de l'isard, on hi havia determinats caçadors envaint els refus (no ens hi vam poder quedar.....), on pujaven la tele i tot!!!

Montse ha dit...

Xavi, enhorabona pel document. Les imatges i el soroll s'expliquen per elles mateixes. No, no és normal que es circuli amb moto de neu d'aquesta manera per la muntanya. Per respecte a la natura, i per respecte als muntanyencs. No només és l'impacte visual, acústic i olfactiu, també és la seguretat de les persones i la protecció dels valuosos ecosistemes i la biodiversitat tant fràgil que per sort encara podem gaudir del nostre Pirineu.

Però aquesta gent no valora ni li importa tot això. Només és amant del soroll del motor cremant gasolina i de la neu trinxada.

A l'Aran les motos de neu també s'han desmadrat aquest hivern. Però tinc esperança que tard o d'hora el sentit comú davant l'evidència posi ordre.

aballarri ha dit...

Nosotros hicimos el montmalus ayer a primera hora y la primera moto llego hacia las 8:30 de la mañana al collado. Estabamos foqueando ese valle, que estaba tranquilo y sin ninguna huella... hasta que llegaron 1,2... sin comentarios!!

Carles Perera ha dit...

Per un moment m'ha semblat que era a una platja on les motos d'aigua ja estàn per tot arrèu.. però no, és a la muntanya! sembla irreal.. Horrorós !!!

Jaume J ha dit...

malhauradament aquesta situació no és nova. Molts ens hi hem trobat anys enrera i, personalment, si evito aquesta zona és per això. Consideracions ambientals i regulatòries a banda, el que més em sobta és la falta de respecte dels que passen a "tot gas" pel costat d'un esquiador, o just per sobre amb risc de desencadenar plaques... fins i tot els que fan motocross "afluixen" si en un camí es troben algú a peu...
A skitour el forum també en va ple:
http://www.skitour.fr/forum/read_195724.html#nonlu

Amàlia ha dit...

Doncs, a part de tot el que s'ha dit, encara hi ha un risc afegit i és el domini que tingui la persona que porta la moto. No se si es demana alguna preparació, però el que vaig presenciar precisament al coll del Montmalus va ser que una moto que pujava des de l'altra banda del coll va volcar a mitja pujada i la moto va començar a rodolar descontrolada coll avall. Us podeu imaginar que passaria si en el seu cami agafa un esquiador.

balena ha dit...

TOTALMENT D'ACORD AMB TOTS ELS POSTS ....... també ens hi hem trobat aquest mes de març així al Montmalús .......