15 de nov. 2004

Piada - Tuc dera Salana 2480m - 14/11/2004

Enviat per pasdeguia.

Fantàstic inici de temporada d'esquí de muntanya a la Val d'Aran. Tota la vall sota un mantell blanc que oscila entre els 20cm i 1'5m de neu recent caiguda.
Cim: Tuc dera Salana 2480m
Punt de partida: Banys de Tredòs
Desnivell: 800m
Horari: 2'45h de pujada i 1'30 de baixada (a ritme de senyors, això si)
Estat de la neu: Polç fonda a la vall, polç ventada a la carena
Condicions metereològiques: Hem estat entre els -7 i -8 graus de temperatura, el dia ha estat a estones amb sol i estones amb nuvols baixos portats pel vent fort del Nord, el qual s'ha fet notar sobretot a la carena i el cim.
Participants: Carles, Jaume, Àlex, Manel, Berta, Lluís (nou colega de la vall) i Ricard.

Després d'un bon i tranquil esmorzar, amenitzat amb música, hem procedit a la presentació del menjar d'atac del Manel, els nous Conguitos, amb un breu debat sobre la multiculturalitat. Un cop les vaques ha deixat el camí lliure del túnel de Viella, el lluis ha pogut arribar i hem iniciat l'aproximació amb cotxes cap als banys de Tredós.

La pista d'accés és practicable amb 4X4 o cadenes, absteniu-vos conductors mediocres !!




A uns 200m dels Banys hem deixat els cotxes i hem iniciat la feixuga tasca de desenganxar les pells, les quals portaven ja alguns mesos tranquiles (Jaume apart), després d'això ens hem dedicat a la noble tasca d'obrir traça, feina no gens menspreable donada l'acumulació de neu. Si, si, insisteixo, MOLTA NEU !!

Bona Temporada !!
Pasdeguia