19 de maig 2021

el vídeo dels dimecres... Balandrau, infern glaçat

En aquest enllaç es pot veure el documental sencer. Documental molt ben fet, colpidor, necessari, sense caure en el sensacionalisme, difícil per arribar als que som del "ram" i alhora al públic en general... Aquells dies molts fèiem esquí de muntanya (recordo l'excursió al Finestrelles el dia després de la tragèdia, de fred i cel blau, aliens al que havien patit altres grups el dia abans) i ens hi podríem haver trobat. 

Al 2000 l'afició ja era forta però diferent a la d'ara: han passat 20 anys, en vam parlar molt entre nosaltres, alguns ens vam quasi obsessionar amb la formació, la preparació i la seguretat, ens indignàvem quan pels mitjans la muntanya només era notícia quan hi havia accidents, i ara hem passat a l'altre extrem en que es retransmeten competicions i gestes de superhomes. Però avui s'agraeix un documental com aquest i ens sumem a la dedicatòria a les persones que van perdre la vida aquell dia.

1 comentari:

miscel·lAnna ha dit...

Brutal!
compungida des del primer moment

Bon documental i...sí, s'ha de veure

Aquell dia 30/12, em trobava a les pistes de Boí-Taüll, pujant per una pista tancada, a l'arribar a la carena, per decidir si continuaven fins la instal·lació i baixar per una altra pista o giraven cua, en un segon l'entrada del torb ens ho va acabar de confirmar, avall!
Horrorós, baixant fent el trenet, no perdre la gent de vista, molt mala estona que es va fer llarga, i només per baixar fins al bar de l'estació d'esquí.


Podeu entendre perquè no m'agrada el vent...