Distància: 12,36 km
Desnivell pujant: 900 m
Desnivell baixant: 900 m
Altitud màxima: 2387 m
Temps: 6h, 54 min
Nivell d’esqui: S2
Track: wikiloc:
Relativament tard vam arribar al pàrking d'on eix la ruta
cap al Tuc de Horno. El dia era tapat i
xafogós. Vam començar a esquiar des
d'allà mateix on hi havia un pam de neu, però la il•lusió de trobar-ne més va
durar en el moment que ens vam endinsar dins del bosc. Continuàrem amb els esquís a la motxilla.
Vam arribar a una borda on hi havia excursionistes que
van passar dues nits amb la companyia del foc i el vi. Ens van advertir de la mancança de neu i ens
van animar a fer una copa amb ells. Nosaltres
si érem allà era per fer feina.
Continuàrem vall endins creuant un pont de fusta fràgil,
tort i destartalat vigilat per una creu vermella, no sé si a mode d'orientació
o de protecció divina. Caminarem seguint
l'antic camí que anava cap al Port de Vielha. A cert punt vam ésser conscients que ens
estàvem desviant del nostre objectiu (més cap al nord-oest). Amb tota la neu que ens envoltava, vam posar
els esquís i començàrem a progressar amb ells.
Ens vam ficar dintre de la vall, al principi per un
pendent forta per acabar a l'olla de la vall. Vam superar l'últim desnivell amb ganivetes
fins a arribar al collat on comença la cresta cimera. En vore-la nua amb poca neu, vam fer cim sense
grampons (ATENCIÓ: en cas de gel, la cresta és exposada. Se recomana portar sistemes d'autoprotecció).
Després de fer cim, fer les fotos pertinents, beure i
menjar alguna barreta energètica i mandarina congelada (encara no sé com el
Carlos la va pelar), baixàrem ràpidament fent petits girs i molt ben guiats
entre un camp de pedres i per evitar trencar la fina capa de neu i rascar els
esquís. Ja al fons de la vall ens vam
traure els esquís on retrobàrem les nostres passes. De tornada al cotxe trobàrem l'esquelet de el
que va ser una vaca, i el Carlos es va delectar a fer anàlisis fisiològics
sobre l'anatomia del mort. Molt
Shakespearià!
Ja al final el camí refet ens va portar al cotxe sense
cap misteri.
Un altre cim ideal per gent que se vol iniciar a l'esquí
de muntanya. El Tuc de Horno no presenta
cap dificultat tècnica remarcable excepte la cresta cimera que dependrà de la
seua situació.
Bones traces
Javier Blanc i Carlos Zarate
Bona!!!! a veure si ara que hi ha més neu ens animem tots plegats a fer un 8cims!
ResponEliminaSi, si, a vore si la gent s'anima!
Elimina